Mere si scortisoaraPrajitura cu mere si scortisoara

Ingrediente:

-6,7 mere curatate de coaja si date prin razatoarea mare
-1 lingurita scortisoara
-300 gr biscuiti
-4 oua
-8 linguri zahar
-4 linguri ulei
-3/4 sferturi margarina unirea
-1 esenta vanilie
-8 linguri faina
-1 lingurita praf de copt

Modul de preparare:

Topim la cuptorul cu microunde margarina 10-15 sec.Merele rase le amestecam cu 3 linguri de zahar si cu lingurita de scortisoara.Intr-o tava mica (30/20 cm),punem hartie de copt apoi intindem cu o lingura margarina pe toata suprafata.Urmatorul strat intindem biscuitii macinati marunt si apoi ultimul strat de mere.Dam la cuptor 20 min la foc mic.

Intre timp facem chegul.Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas.Galbenusurile le batem cu uleiul si le turnam peste albusuri.Adaugam esenta de vanilie,praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie si faina.Amestecam cu o lingura dar nu prea mult ca sa nu se lase albusurile.

Turnam compozitia peste mere si mai dam la cuptor aproximativ 20 min la foc potrivit.Incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.Pofta buna!

Sursa: Prajitura cu mere si scortisoara


Prajitura cu merePrajitura cu mere

Ingrediente

1 l lapte, 250 gr orez, 100 gr zahar,5 gr sare, zahar vanilat, 4 mere, 200 ml sirop, stelute de anason.

Preparare

Orezul se spala. Laptele se fierbe. Merele se curata de coaja si casa seminala si se taie felii. Orezul se fierbe in lapte, amestecand continuu, pentru a nu se lipi de vas.Cu 10 min inainte de terminarea fierberii, se adauga zahar, sare si spre sfarsit, zahar vanilat. Orezul fiert se toarna in boluri mici. Feliile de mere se fierb in sirop, se aseaza peste orez.
In fiecare bol cu orez se aseaza cate o steluta de anason.

Servire

Se serveste cald sau rece.
Pofta buna!

Sursa: Orez cu mere


Prajitura cu mere si albus

Se masoara ingredientele cu lingura ,asa ca pentru blat avem nevoie de:

4 oua,
10 lg zahar,
10 lg ulei,
10 lg lapte,
12 lg faina ,
1 praf de copt ,

Pentru umplutura:

1kg mere(sau cate doriti)

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul ca la maioneza,amestecand cu lingura de lemn.
Se pune laptele alternand cu faina in care am pus praful de copt.
Intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina ,punem aluatul si dam la cuptor cam 15 minute ,nu trebuie copt decat pe jumatate.
Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust ,scoatem blatul si punem merele deasupra.
Batem albusul spuma tare cu 8 lg de zahar si -l punem deasupra merelor …apoi se da iar la cuptor ,pana se rumeneste albusul deasupra.
Se taie dupa ce se raceste.
Pofta buna!

Sursa: Prajitura cu mere si albus